Zastosowanie oleju arganowego kosmetycznego

przez | 9 lipca 2021
Olej arganowy produkowany jest z orzechów arganii żelaznej – drzewa będącego gatunkiem endemicznym Maroka. Kobiety z całego świata pokochały olej arganowy. Dzisiaj wykorzystywany jest nie tylko w kuchni, ale także w kosmetologii.

Uśmiechnięta kobieta

Autor: Steve wilson
Źródło: http://www.flickr.com
Wielość zastosowania tego oleju wymusiło produkcję masową.

Olej arganowy swą popularność osiągnął za sprawą licznych właściwości prozdrowotnych oraz upiększających. To wyjątkowo cenna naturalna substancja, która wykazuje dobroczynne działanie dla naszej skóry – przeciwzmarszczkowe, nawilżające i uelastyczniające. Ponadto, wykazuje działanie antybakteryjne, przez co może okazać się zbawiennym środkiem dla osób, które borykają się ze skórnymi problemami takimi jak trądzik, łuszczyca czy egzema. Olej arganowy przyspiesza gojenie się ran i oparzeń. Świetnie działa nie tylko na skórę, ale również włosy.

Przygotowaliśmy dla Ciebie następne przyciągające informacje na interesujący Cię temat. Wejdź do nowego wpisu i czytaj wpis kubek do samochodu.

Wcierany w skalp poprawia ogólną kondycję włosów oraz pomaga zwalczać łupież. Nakładany na końce włosów nadaje im blask i zapobiega rozdwajaniu. Możemy go także wykorzystać jako naturalnego pochodzenia środek do pielęgnacji rąk i paznokci. Olej arganowy może zwalczyć problem schodzących skórek przy paznokciach. Dodając go do Kremu do rąk zyskamy ochronę przed szkodliwym działaniem czynników pogodowych – więcej o kremie do skóry atopowej.

Nie trzeba wybierać gotowych produktów, by poznać dobroczynne właściwości oleju arganowego.

Warto kupić naturalny olej arganowy, ponieważ w tym przypadku proste rozwiązanie może okazać się najlepsze. Jeśli interesuje nas naturalny, kosmetyczny olej arganowy apteka to miejsce, w którym z pewnością możemy odnaleźć taki produkt w dobrej cenie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*